Nike NJR Jogo Pismatico Pack

Nike Jogo Prismatico

Een indrukwekkende launch, de nieuwe Nike NJR Jogo Prismatico Pack. Het is alweer enige tijd geleden dat de Neymar JR signature schoen in een nieuwe colorway gelanceerd werd. Deze speciale release is uitgebracht in een niet eerder gepresenteerde kleurensamenstelling. Daarnaast bevat de schoen vele elementen en referenties naar eerdere signature releases en specifieke grafische elementen met een knipoog naar de imponerende carrière van Neymar.

Mercurial Vapor 13

Elite FG

Elite AG PRO

Elite FG Kids

Pro FG

Academy FG

Academy TF

Academy AG

Academy AG Kids

Academy TF kids

Academy MG Kids

Neymar Junior’s Signature colorway

Een release die eigenlijk gepland was voor het Amerikaanse Bekertoernooi, de Copa America. Helaas is ook dit toernooi net als vele andere competities en het WK toernooi dit jaar afgelast wegens het Covid-19 virus. Of we PSG sterspeler Neymar Junior volgend jaar bij de Copa America zullen zien op deze Jogo Prismatico lijkt onwaarschijnlijk aangezien het toernooi naar 2021 is verplaatst. En er zijn al geruchten over een nieuwe Mercurial Next-Gen upgrade naar de Vapor 14 elite. Nike zal ongetwijfeld in samenwerking met Neymar een nieuwe verbluffende NJR Pack presenteren in 2021.

De schoen heeft een witte basiskleur met verschillende kleurrijke prints, symbolen en overlopende gradients. Deze Neymar Jr colorway wijkt qua kleurgebruik af van de typerende nationale Braziliaanse blauwe- en gele kleurtinten. Het design omvat verschillende kleuren die de aandacht trekken, van geel-groen, naar oranje-rood en die kleur loopt vervolgens weer over in paars-blauw. De witte veters en het witte flyknitmateriaal bij de enkels en de tong van de schoen zorgen behalve de functionele flexibiliteit en comfort ook voor enige rust in het design. Ondanks de vele kleuren heeft deze uitvoering zodoende toch een bijzondere uitstraling.

Mooie woorden in deze Jogo Prismatico Pack verwerkt

Op de achterkant staan twee Portugese woorden, verticaal weergegeven. Op de linker schoen staat Ousadia en op de rechterschoen staat Alegria. Ousadia kunnen we naar het Nederlands vertalen als; gedurfd, dapper of onbevreesd. Alegria wat in het Engels Joy betekent, kan in het Nederlands als passievol of met plezier beschreven worden. Deze woorden zijn al eerder in een signature editie van Neymar Jr verschenen. De teksten waren toen echter minder goed leesbaar en alleen bij de veters verwerkt. Wist jij overigens al dat Neymar deze twee woorden ook op zijn beide benen heeft laten tatoeëren?

Als je het design van deze NJR Jogo Prismatico van dichtbij gaat bekijken dan zullen enkele visuele en grafische elementen opvallen die je wellicht eerder bij Neymar kleding of signature releases hebt gezien. Wij hebben in het patroon de vijf sterren weten te spotten wat een opvallende feature was bij de NJR Vapor 11 release in 2017. De Neymar ‘Written in the Stars’ Pack. Een kleine knipoog dus naar de editie uit 2017 die gewijd was aan de meest belangrijke momenten uit de carrière van Neymar. De elementen, woorden en specifieke data op het design betroffen een korte documentatie van zijn carrière tot dat moment. Terug naar de vijf sterren, deze sterren vertegenwoordigen de WK prestaties van zijn vaderland, Brazilië.
Het voormalige logo, wat bij deze versie vervangen is door een nieuw logo, is ook in het patroon van het design verwerkt. Minder opvallend dan bij voorgaande releases, maar dat heeft wellicht te maken met het aangepaste logo. In het patroon is tevens de afkorting CBF af te lezen, een referentie en ode aan de Braziliaanse voetbalbond, de Confederação Brasileira de Futebol.

Op de tong van deze Jogo Prismatico is het nieuwe Neymar logo te zien. Voorheen werd het logo getoond met de eerste drie letters “NEY” en daaronder “MAR”. Het aangepaste logo op de tong is NJR, een grote N met daaronder JR, wat natuurlijk voor Neymar Junior staat. Behalve bij de tong van deze schoen is het NJR logo ook in het groot te zien in de binnenzool.

Bij de NJR Jogo Prismatico Pack is rekening gehouden met een breed publiek en daarom is deze colorway verkrijgbaar van betaalbare instapmodellen zoals de Academy tot de meest geavanceerde Elite modellen. Wil jij je Neymar oufit helemaal compleet maken? Dat kan, in onze NJR collectie hebben wij mooie Neymar JR voetbalshirts voor kinderen met bijpassende korte broekjes. Bijvoorbeeld in de zwarte- of in de Prismatico Jogo colorway.
Een andere mogelijke combinatie is de zwarte Neymar hoodie en trainingsbroek met het oranje NJR logo met het minimalistische design.

Welke signature editie van Neymar is jouw favoriet? De “Meu Jogo” of de “Jogo Pristmatico” colorway?

MEER PACKS & RELEASES