Nike Nightfall Pack

Als de avond valt

Na de Sunrise colorway introduceren wij nu de Nike Nightfall Pack. Deze lancering voor zaalvoetballers staat in het teken van het vallen van de avond en de zonsondergang. Bekijk de nieuwe React Gato, LunarGato, Premier Sala en de Tiempo Legend uit deze nieuwe Futsal collectie.

React Gato

Tiempo Legend 8 Pro

Lunargato II

Premier Sala II

Tiempo Legend 8 Academy

De drie ‘show-runners’ in deze release

De 3 top-modellen uit deze pack zijn in de header afbeelding hierboven te zien. Van links naar rechts zie je de LunarGato 2, Premier Sala 2 en de Tiempo 8 Pro. We beginnen met de Tiempo Nightfall, uitgebracht in 2 variaties. De eerste variant is de React 8 Pro met zwart- en oranje zool en de tweede variant is de iets goedkopere Academy editie met de oranje zool. Geen elite versie dit keer en geen Mercurials of Phantoms. De Pro versie is de meest geavanceerde Tiempo in deze Nightfall Pack. Kenmerkend detail bij deze release is de gladde wreef en het zeshoekige patroon wat in het bovenwerk en de voorvoet van deze schoenen verwerkt is. In beide versies is het bovenwerk gemaakt van een synthetische lederen stof. En aan de achterzijde het klassieke en altijd herkenbare Tiempo logo die natuurlijk niet mag ontbreken.

Een van de onderscheidende features bij de LunarGato II is het Nike Hyperfuse materiaal wat op de voorvoet na over de gehele zijkant en achterzijde van de schoen is aangebracht. Als we deze editie van de zijkant bekijken dan zien we dat de hyperfuse panelen bij de voorzijde wordt afgebroken en overloopt in de voorvoet die gemaakt is van geitenleer in een ruitenpatroon.
Dit is de favoriete Futsal schoen van een Portugese voetbalster die jullie wellicht kennen, Ricardo Filipe da Silva Braga. Hij staat beter bekend onder zijn nickname ‘Ricardinho’ en ‘De Tovenaar’ en is al zes keer benoemd tot de beste zaalvoetballer ter wereld.

De React Gato en de LunarGato II Nightfall Pack van Nike

De LunarGato verscheen voor het eerst in 2013 en dankt zijn naam aan het materiaal dat in de zool verwerkt is. Deze Gato is uitgerust met de Lunarlon demping technologie om het comfort te verbeteren en blessures te voorkomen. Voetballers die naast het voetballen ook een passie voor hardlopen hebben zullen gelijk overeenkomstigheden zien met de LunarGlide hardloopschoenen van Nike. Een mooi pluspunt van deze release, de schoen laat geen zwarte strepen of markeringen achter in de zaal. Nike heeft hier bij de productie van de zool rekening mee gehouden en een coating op het rubber aangebracht wat het achterlaten van strepen in de zaal helpt voorkomen. Een klein deel van de zool bevat een camouflage print in de Nightfall colorway, wat vergelijkbaar is met de print die terug te zien is op een groter deel van de onderkant bij de React Gato.

Tractie, Actie en Touch 360 – mede dankzij uitgebreide analyses uit het Nike data center

De geelkleurige ronde dopjes of nopjes van rubber aan de onderkant van de reactie Gato wordt ‘Nike touch 360’ genoemd omdat deze cirkelvormige noppen helpen bij de behendigheid, wendbaarheid en de tractie bij het draaien en creëren van sublieme acties. Het touch 360 systeem omvat 6 grote nopjes en 3 kleinere nopjes.
De gehele upper zit vol met Nike Flyknit en React technologieën, wat niet alleen de pasvorm maar ook de stabiliteit en de flexibiliteit ten goede komt. Deze uitvoering is op de indoor pitch te herkennen aan het ronde React Gato logo op de tong van de schoen. Ditzelfde logo is ook verwerkt in de binnenzool van de schoen, maar dan met zwarte letters.

Wist je dat de productie- en data teams van Nike voorafgaand aan de ontwikkeling vele gigabytes aan data geanalyseerd hebben om de perfecte futsalschoen te kunnen ontwikkelen? Ze hebben duizenden acties en bewegingen vastgelegd om de impact op de schoen en alle bal aanrakingen te kunnen meten. Deze inzichten hebben geholpen bij het ontwikkelen van de perfecte zaalvoetbalschoenen voor Futsalspelers.

Cortez fans opgelet! Een unieke remake van de 1972 versie

De Premier Sala II is ook in de zwart oranje colorway gelanceerd maar heeft toch enkele distinctieve eigenschappen ten opzichte van de andere modellen in de Nike Nightfall Pack. Zoals het suède bovenwerk, wat tevens verwerkt aan de zijkant van de schoen. De oranje veters en de bruine rubberen zool, die je vroeger ‘altijd’ bij elk type zaalschoenen zag. Het traditionele Swoosh logo in groot formaat en crèmewitte kleur. Aan de achterkant van de schoen is een afdruk met de tekst EST 1972 te zien. Dit is een verwijzing naar het ontstaan en de voorganger van deze Premier Sala II, de historische Nike Cortez uit 1972. Dit is een unieke futsal schoen die zeker niet zal teleurstellen, gemaakt voor echte fans van de classic Cortez release.

MEER PACKS & RELEASES