Nike Future DNA Pack

Vier iconische Future DNA releases

Op 6 maart 2020 kondigde Nike de Future DNA Pack aan en introduceerde de nieuwe Phantom VSN colorway. Een remake van het eerste Hypervenom Phantom model uit 2013, aangevuld met enkele subtiele design features en kleine verbeteringen. Behalve minimale uiterlijke afwijkingen heeft de 2020 versie echter een volledige makeover gekregen op het gebied van materialen en de nieuwste technologieën. De release van de Nike Future DNA Pack werd anders aangepakt dan normaal. Lees meer

Tiempo Legend 8

Phantom VENOM

Mercurial Vapor 13

Phantom VISION

Elke vrijdag een nieuwe Future DNA launch

Normaliter wordt een pack in een keer gelanceerd, bij enige uitzondering in twee delen met twee verschillende colorways. Maar bij deze unieke remakes hoort een unieke campagne, vier releases verdeeld over vier weken met een lancering op elke vrijdag. Hier moeten wij bekennen dat ons geduld enorm getest werd en onze nieuwsgierigheid met elke dag groter werd. Maar het resultaat mocht er zijn en het geduldig wachten werd beloond, lees hieronder verder over de vier Future DNA Pack lanceringen.

Het research & development centrum heeft goed zijn best gedaan en heeft een aantal iconische modellen uit de Nike archieven gehaald om in deze collectie mee te nemen. In dit Future DNA artikel zullen we een aantal details van de iconische voorgangers onder de loep nemen en voor jou belichten. Lees snel verder over de wekelijkse Future DNA releases en de historische voorgangers van elk model. In lijn met de pack- en campagnenaam gaf Nike ons na de eerste lancering 7 dagen om geduld te hebben en uit te kijken naar de tweede Future DNA release. Tussentijds kregen we korte teasers te zien op de sociale media kanalen van het Swoosh merk en haar topatleten. Maar deze teasers gaven nog niet heel veel prijs over de te verwachten modellen.

Het moderne broertje van de Hypervenom 1 uit 2013

Zoals hierboven kort beschreven werd op 6 maart de nieuwe Phantom VSN II gelanceerd. Voor voetballers met jaren ervaring of productkennis waren de gelijkenissen met de eerste Oranje/Zwarte Hypervenom Phantom uit 2013 onmiskenbaar zichtbaar. Het Skull & Crossbones icoontje op de rechterzijde van de hak nam alle twijfel weg. Dit is inderdaad een ge-upgrade en verbeterde versie van de citrusoranje Hypervenoms die bij het WK van 2014 gedragen werd door onder anderen; Wayne Rooney, Zlatan en Lewandoski. Bekend om de NIKEskin, wat destijds het beste uppermateriaal was voor verschillende weersomstandigheden. In de nieuwe Phantom VSN II is dit materiaal vervangen door de nieuwe ACC technologie. Een ander visueel detail waar een wijziging is doorgevoerd zijn de kleurtinten. De oude versie betrof twee oranje tinten, waarbij de secundaire tint meer naar roze neigde. In de nieuwe versie is voor 1 oranjetint gekozen wat deze schoenen iets stijlvoller maakt ten opzichte van zijn voorganger.

Spijtig dat het WK van 2020 niet doorgaat en wij onze Oranjeleeuwen- en leeuwinnen niet in actie zullen zien op deze Phantoms, want deze colorway zou een perfecte match zijn met het Oranje elftal tenue.

Vrijdag de 13e en de Vapor 13 Elite Future DNA

Vrijdag de dertiende van de maand maart was het zover, de Future DNA Vapor 13 Elite werd gelanceerd. Voor de scherpe lezers en bijgelovigen, ja je hebt het goed gezien, een lancering op vrijdag de 13e. Maar geen zorgen, de lancering en het uitproberen van deze nieuwe Future DNA Vapor 13 is vlekkeloos verlopen.

De rood- en zilverkleurige Mercurials zijn geïnspireerd op het Superfly 2 model uit 2009. Ook al was de Superfly 2 uit 2009 enorm populair. Als je de oude versie met de nieuwe vergelijkt dan heeft de oude versie een ietswat goedkope uitstraling. Dit is te danken aan het type grijs en de glans waarvoor destijds gekozen was. In de recente remake is de grijze kleur vervangen met de kleur zilver. Deze combinatie met het donkere Swoosh logo die een matte touch heeft, zorgt voor een nettere uitstraling.
Wil jij net als Hazard, Modric en Dries Mertens op deze Vapor Future Limited Edition voetballen? Ontdek of dit model bij jouw voetbalstijl past of lees hieronder nog even verder.

Phantom VNM Future is de geëvolueerde T90

De derde launch uit deze Future DNA colorway serie werd op vrijdag 20 maart gelanceerd. De Phantom Venom Future DNA is qua uiterlijke karakteristieken vrijwel gelijk aan de Air Zoom Total 90 II uit 2002. Deze T90 steeg in populariteit tijdens het Wereldkampioenschap voetbal die in 2002 in Zuid-Korea en Japan gespeeld werd.

Het unieke asymmetrische vetersysteem is typerend voor de T90 en komt ook in deze Venom terug. In de Venom zit een extra feature, het onderste gedeelte is bedekt door een sleeve van stretchmateriaal. Behalve de extra comfort zorgt deze sleeve ook voor een grotere oppervlakte bij de voorvoet, wat van pas komt bij het aannemen en controleren van de bal. De kleine ribbels in de voorvoet en het reliëf op de wreef creëert uiterste precisie voor het schieten, passing, de touch en is een echte plus in de algehele experience. Het Swoosh logo van de VNM Future DNA is een echte eyecatcher. Ook al is het logo niet extreem groot trekt het wel enorm de aandacht door de stijlvolle combinatie van de kleur en het patroon wat in de logo verwerkt is.

De vierde en laatste Future DNA lancering

Op 27 maart 2020 werden wij getrakteerd op de vierde en laatste release uit de Future DNA Pack.
Deze colorway draagt de uiterlijke kenmerken die overeenkomen met een model dat zijn debuut maakte in 2011. Het is een eerbetoon aan de Tiempo Legend 4 Elite van negen jaar geleden. Het was in 2011 bij de lancering een van de meest innovatieve Tiempo’s tot dat moment. Met grote kenmerkende wijzigingen en verbeteringen die hedendaags nog steeds een belangrijke basis vormen bij de ontwikkeling van deze silo.

Bijna de gehele upper is bedekt met het diamantvormige patroon. Verder is deze editie uitgerust met de nieuwste NikeGrip technologie. Flyknit komt op meerdere plaatsen voor maar is in het bijzonder een extra feature bij de enkel en de tong van de schoen. Eerdergenoemde factoren en de lichtgewicht hyperstability zool spelen een cruciale rol bij de speelvrijheid, stabiliteit en het comfort tijdens het voetballen.

Dezelfde oranje tinten uit deze pack zijn in 2018 toegepast in de Tiempo van de Fast AF pack. Heb jij destijds geen paar in de Fast AF colorway weten te bemachtigen? Zorg dan dat je er nu snel bij bent voordat deze gelimiteerde edities uitverkocht zijn.

MEER PACKS & RELEASES