Adidas Messi "The Journey" Pack

Adidas viert de journey van Messi

De adidas Lionel Messi “The Journey” Pack. Deze Nemeziz Messi release is een ode aan de reis die Messi heeft afgelegd van zijn geboorteplaats Rosario in Argentinië tot zijn huidige woonplaats Barcelona.

Messi’s The Journey Pack

De blauwe en rode kleurtinten die ook in de Barcelona Jerseys voorkomen spelen in deze Journey Pack van Messi ook een hele prominente rol. Met de Catalaanse Blaugrana kleur als basis staat deze Nemeziz Messi editie vol met graphics, prints en teksten die refereren aan de successen van Messi. Naast de eerdergenoemde kleuren zit in deze pack eveneens de limoengroene kleur die we ook al eerder hebben gezien bij recent gelanceerde Uniforia en Locality Packs van adidas. Dit is geen toeval, deze packs hadden kort na elkaar aan het grote publiek gepresenteerd moeten worden voorafgaand en tijdens het Europees Kampioenschap van 2020.

De typerende drie strepen van adidas staan volledig in lijn met eerdere Nemeziz Messi releases in zilveren kleur met een metallic touch op de zijkant van de hak afgebeeld. Rechts van deze 3 strepen zie je een doelpunt vierende Lionel Messi met zijn handen in de lucht en vingers naar de hemel wijzend. Behalve de groene en zilveren sterren op de schoen zijn er ook een aantal teksten terug te vinden op de zijkant waaronder op het rechter model, ‘Rosario’ verwijzend naar de geboorteplaats van Messi in Argentinië. En op de linker model ‘Barcelona’ wat natuurlijk geen extra uitleg vereist. Verder zie je in cartoon stijl de tekst “LEOOO!!!” staan met drie uitroeptekens, de bijnaam die regelmatig door de Barcelona fans wordt gescandeerd tijdens wedstrijden. 

Schuin boven het officiële Messi logo staat de 360 AGILITY tekst in zilvergrijze kleur weergegeven, een van de belangrijkste features van deze nemeziz schoen die ondersteund wordt door andere torsion en control technologieën van adidas.

Aan de onderzijde van de schoen vind je naast de fluoriserend groene Torsion system tekst (de in de zool verwerkte technologieën ten behoeve van support en stabiliteit) zie je in het spiegelbeeld bij de linkerschoen “Mar Mediterraneo”. Als jij vloeiend Spaans spreekt dan begrijp je deze referentie naar de Spaanse kust en de Middellandse zee wellicht direct binnen enkele seconden. Bij de rechterschoen zou je dan de Zuid Atlantische oceaan kunnen verwachten omdat dit de aan Argentinië grenzende zee betreft. Maar men heeft hier gekozen voor een rivier die meer betekenis heeft voor de jonge Lionel Messi, namelijk de “Río Paraná”. Dit is de grote rivier die vanaf de Atlantische oceaan via Buenos Aires tot aan de geboorteplaats van Messi stroomt, Rosario.

Rosario, de plaats waar het allemaal begon voor Lionel Messi

Lionel Messi werd geboren op 24 juni 1987 in Rosario, een Argentijnse stad ten westen van Buenos Aires in de provincie Santa Fe. De kleine en jonge Lionel Messi was vroeger erg introvert. Zijn moeder bracht hem naar voetbaltrainingen om wat meer los te komen en hier ontwikkelde hij zijn echte liefde en passie voor het voetbal. 

Newell’s Old Boys club in Rosario is waar de voetbalreis van Lionel echt begon. Hij maakte in Argentinië al gauw indruk op de nationale scouts en wist kort daarna ook de internationale scouts van La Masia te overtuigen van zijn talent. Voor wie het nog niet bekend was, La Masia is de jeugdopleiding van Barcelona. Na enige overwegingen en het overtuigende aanbod liet Lionel Messi op 13-jarige leeftijd in het jaar 2000 alles achter in zijn thuisland om zijn dromen te vervolgen. Hij maakte de reis om de oceaan over te steken en naar de Spaanse wereldstad Barcelona te verhuizen.
Lionel heeft in het begin van zijn carriere bij Barca regelmatig laten weten dat hij het erg moeilijk vond om al zijn familie en vrienden in Rosario achter te laten en te wennen aan een volledig nieuw land en een nieuwe stad. En tot grote vreugde van Messi volgde in 2001 een groot deel van zijn familie en zodoende verhuisde het volledige Messi gezien naar Barcelona.

Van rugnummer 19 naar nummer 10

Toen Lionel zijn debuut maakte deed hij dat met rugnummer 30. Nadat hij al snel topscorer werd en een basisplaats in het team kreeg veranderde hij van nummer dertig naar rugnummer 19. Het gewilde rugnummer 10 kwam te vervallen en werd beschikbaar toen vriend en teamgenoot Ronaldinho in 2008 zijn vertrek aankondigde.
Zodoende kon Lionel Messi het rugnummer 10 van zijn voormalige teamgenoot Ronaldinho overnemen. Ronaldinho en Messi hadden een mooie band en bij het vertrek verzocht Ronaldinho de voetbalclub om zijn rugnummer (10) bij een eventuele en toekomstige vertrek van Messi niet meer aan andere spelers te geven. Dit zou nummer 10 bij Barcelona een iconische status geven die zoals Ronaldinho het mooi kon verwoorden ‘niet meer door anderen aangeraakt mag worden’.

Unieke prestaties en bijzondere band met de Catalaanse club

Lionel heeft sinds zijn jeugd en zijn vertrek uit Rosario enkel en alleen voor de Catalaanse club in Barcelona gespeeld. Inmiddels zijn er al bijna twintig jaren voorbij gegaan. In al deze tijd heeft hij een bijzondere band met de voetbalclub opgebouwd. Periodes met grote ups en downs, zowel in de Spaanse la Liga als op het Europese Champions League niveau. 

Desondanks alles is Lionel en het team altijd ambitieus gebleven en dit heeft geleid tot enkele bijzondere prestaties. Zo hebben ze vier keer de Champions League gewonnen, acht keer de Spaanse La Liga competitie, vier Copa del Rey’s, drie club wereldbekers en zeven Spaanse Super Copa’s gewonnen. Daar bovenop heeft Lionel Messi ook nog eens 5 keer de Ballon D’or prijs gewonnen.

Onder de trainer Pep Guardiola heeft hij mogelijk zijn beste prestaties en prijzen binnengehaald. In het topseizoen met Guardiola wist hij 38 doelpunten te scoren en wonnen ze de triple wat een unieke performance is. De triple bestaat uit winst in de Spaanse La liga, de Spaanse Copa en het winnen van de Europese Champions league finale. Inmiddels heeft hij meer dan 600 goals gescoord voor de Catalaanse voetbalclub.

Resultaten met het Argentijnse elftal blijven uit

Het uitblijven van prestaties met zijn eigen nationale elftal, het Argentijnse team is Messi bij meerdere Wereldkampioenschappen ontzettend zwaar gevallen. De Argentijnse spits heeft na uitschakeling in grote toernooien al vaker aangekondigd dat het de laatste keer was en dat hij niet meer voor het nationale team zou gaan spelen. Maar zijn liefde voor zijn thuisland is zo sterk dat hij na een oproep toch keer op keer weer paraat staat om vol trots te schitteren voor zijn vaderland. 

Leo Messi is inmiddels officieel Spaans burger en inwoner maar heeft al deze jaren dat hij woonachtig was in Spanje er toch voor gekozen om trouw te blijven aan het Argentijnse voetbalelftal.

Blijft Messi voorlopig bij Barca? Hoe eindigt zijn journey?

Recent was er veel opspraak en onduidelijkheid over de toekomst van Messi bij zijn club FC Barcelona. Enkele dagen geleden heeft Messi na weken van speculaties en onzekerheid toch bevestigd dat hij voorlopig nog bij FCB zal blijven. In deze periode is echter wel duidelijk geworden dat Messi niet meer helemaal happy is bij de Catalaanse club en dat het niet goed botert tussen hem en de directie. Fans van Messi hebben uren geprotesteerd en gescandeerd bij de organisatie van de club dat de directie moest aftreden en dat Messi moest blijven.

Net nu Ronald Koeman coach is geworden van FCB zijn ook wij gerustgesteld en blij dat onze Koeman mag gaan samenwerken met dit bijzondere voetbaltalent. Koeman is niet lang geleden aangesteld tot nieuwe clubcoach bij FCB na de vernederende 8-2 nederlaag tegen Bayern München in de kwartfinale van de CL op 14 augustus. Alaba maakte een eigen doelpunt en verder wist alleen Luis Suarez voor te scoren voor de Catalaanse club.

MEER PACKS & RELEASES