VOETBAL PACKS

De nieuwste en meest kleurrijke voetbal packs uit 2020 van de bekende topmerken. Wil jij op de hoogte zijn van de meest recente voetbaltrends, vernieuwende en innoverende productlanceringen, pack releases en de meest populaire colorways? Dan ben je bij ons aan het juiste adres, via deze packs pagina en onze sociale kanalen houden wij jou graag op de hoogte van de nieuwste releases. Van instapmodellen voor amateurs tot de meest geavanceerde cleats voor professionals, iedereen kan schitteren in de nieuwste colorways.

Wij hebben een team van fanatieke voetballiefhebbers die alle voetbaltrends en ontwikkelingen voor jou in de gaten houden. Specifieke onderwerpen die wij nauwlettend in de gaten houden zijn; Colorway releases, nieuwe silo introducties en vernieuwende model upgrades. Op deze pagina vind je ook alle packs die eerder dit jaar (sinds januari 2020) gelanceerd zijn.

Colorway releases

De meeste pack releases omvatten doorgaans 2 of meerdere modellen in een nieuwe kleur, een nieuw patroon of een kleurencombinatie die gerelateerd is aan een specifiek thema. De voetbal merken met het Swoosh logo en de Three Stripes brengen jaarlijks minimaal 10 verschillende colorways op de markt. Deze colorway lanceringen gaan vaak gepaard met kleine detailverbeteringen en enkele minimale wijzigingen in het design.
Maar de grote model upgrades worden vaak in een onafhankelijke pack gelanceerd. Het betreft dan bijvoorbeeld upgrades met betrekking tot de soleplate of ander materiaal dat voor het upper gedeelte of de collar sock gebruikt wordt. En in sommige gevallen wordt een model zelfs in zijn geheel vervangen door een nieuw model met een nieuw design en krijgt de schoen een andere look en silhouette. Lees hieronder meer over de typische vernieuwingen en voorbeelden van model upgrades.

Nieuwe silo introducties

Bij nieuwe silo introducties kiezen de merken vaak voor specifieke hoofdlijnen die voor een langere periode of enkele jaren in de collectie worden opgenomen. Meestal worden binnen de silos verschillende modellen uitgebracht die onderscheidend zijn van elkaar. Enkele voorbeelden van populaire silos op dit moment zijn; Predator, Copa, Nemeziz, Mercurial, Phantom, Tiempo, ONE en de FUTURE. De eerste vier zijn van adidas, gevolgd door twee silos van Nike en twee silos van Puma. Navigeer via ons menu of de merkpagina’s om alle silos per merk te bekijken.
In het verleden hebben de merken al vaker populaire silos vervangen en uit de collectie gehaald. Een aantal silos die momenteel niet meer gehanteerd en geproduceerd worden zijn de Magista Obra, Hypervenom en de T90 van Nike en de F50 adizero en de Ace van adidas. Welke silo of specifiek model mis jij het meest? Laat het ons weten via onze website of onze sociale media kanalen.

Totaal vernieuwende en Next-Gen upgrades

Na een eerste introductie of release van een nieuw model zoals de eerste Mercurial in ‘98 of de eerste Hypervenom Silo in 2013 volgen vrijwel altijd nieuwe generaties. Deze Next-Gen voetbalschoenen worden meestal niet eerder dan 1 jaar na de eerste launch gepresenteerd omdat de merken na een totaal nieuw model altijd goed kijken naar de feedback voordat ze gaan doorontwikkelen.
De Phantom Vision werd kort na het WK van 2018 in Rusland in juli geïntroduceerd. Deze Phantom introductie, die tevens het einde van de Magista productie betekende, werd op 23 januari 2020 opgevolgd door de “Next-Gen” versie. Deze “Next-Gen“ term wordt vooral in de aankondigingen en de aanloop naar de release van de next generation versie van een specifiek model. In dit geval was het de Vision 2 die de eerste Vision opvolgde, maar we het ook over next-gen als de Copa 20+ in de toekomst vervangen zal worden door de Copa 21+.
Deze Copa 21+ ligt nog in het verschiet maar de meest recente nieuwe generatie versie van de Predator was de upgrade van het 19+ model uit de Encryption Pack (voorganger) naar de ‘Next-Gen’ Predator 20+ uit de Mutator Pack op 6 februari 2020.
In juli 2019 was er een bijzondere upgrade in de Mercurial silo, zowel de Vapor als de Superfly kregen een upgrade. De Vapor ging van de 12 elite naar de 13 elite en de Superfly 6 maakte plaats voor de Superfly 7 elite. Er zijn nu al veel positieve rumors over de nieuwe Superfly 8 en de Vapor 14 die in 2021 verwacht wordt.
Je zult de term ‘next-gen’ vaker voorbij zien komen bij nieuwe introducties op onze packs en releases pagina.