MIZUNO VOETBALSCHOENEN

Mizuno voetbalschoenen, wist jij dat dit een van de beste leren voetbalschoenen zijn? Mizuno is bezig om de sportwereld te veroveren en de concurrentie aan te gaan met andere grootmachten. Het Japanse Sportmerk bestaat inmiddels al meer dan 100 jaar en is niet alleen actief in de voetbalwereld, maar ook in vele andere sporten zoals tennis, hardlopen, Volleybal en basketbal. Leer hier meer over Mizuno voetbalschoenen en hun speciale edities.

De geschiedenis van Mizuno

Het begon niet bij Mizuno voetbalschoenen, maar bij de liefde voor baseball. Mizuno is ontstaan vanuit de liefde voor Baseball. Rihachi Mizuno en zijn broertje Rizo hadden een visie om de Amerikaanse sport populair te maken in Japan. Hun waren vastberaden om innovatieve sportproducten te ontwerpen. Zo begonnen zij in 1906 een eigen sportmerk ‘Mizuno’. Mizuno begon vooral met het verkopen van Basketbal producten. Over de afgelopen 100 jaar heeft Mizuno zijn assortiment uitgebreid naar een assortiment voor onder andere voetbal, tennis, golf en boksen.

De eerste Mizuno voetbalschoen

Het heeft even geduurd voordat de Mizuno voetbalschoenen op de markt kwamen. Dit gebeurde in 1980. De Mizuno M-Line waren gemaakt van lichte materialen. Hierdoor werden de profvoetballers minder moe tijdens een wedstrijd. Bovendien werden ze hierdoor ook lichtvoetiger. De Kicksen worden gemaakt in Japan en Indonesië. In 1985 kwamen de eerste Mizuno Morelia. Mizuno Morelia kennen we allemaal wel tegenwoordig. Deze eerste Morelia voetbalschoen woog 245 gram. Ze werden wereldwijd op de markt gebracht en werden gezien als extreem lichte schoenen waarmee voetballers hun potentieel makkelijker waar konden maken. De Mizuno Morelia was licht, voelde natuurlijk aan en zag er voor die tijd al erg goed uit.

De voordelen van de Mizuno:

De voetbalschoenen van Mizuno zijn minder bekend in Europa dan andere voetbalmerken, maar ze doen zeker niet onder voor hen. Mizuno is al bezig sinds 1980 met het verbeteren van de voetbalschoenen. Ze zijn licht van gewicht en zijn gemaakt van kangoeroeleer. Dit kangoeroeleer zorgt voor een perfecte pasvorm om jouw voeten. Hierdoor krijg je een nog betere balbeheersing op het veld. De schoenen zijn bij goede verzorging lang houdbaar. Daarnaast worden ze met de handen gemaakt, waardoor de schoenen met nog meer gevoel gemaakt kunnen worden.

De gedachte achter het logo

Het logo van Mizuno, dat te zien is op de Mizuno voetbalschoenen, is in de afgelopen jaren wereldwijd steeds bekender geworden. Het is een mooi stromend en grafisch embleem. Dit logo staat bekend als de RunBird. Ooit stond er een andere logo op de Mizuno voetbalschoenen, namelijk de letter M. Dit was het eerste logo van Mizuno, maar dit kwam teveel overeen met het logo van een concurrent. Daarom werd in 1980 besloten om een nieuw logo te creëren. Na een lang project van vele nieuwe mislukte logo’s kwam uiteindelijk het runbird logo naar voren. Dit logo moest de visie van Mizuno symboliseren. Met andere woorden de RunBird staat voor het japanse concept met een universele benadering richting sport met onbeperkte ruimte en energie. RunBird bestaat uit twee woorden met verschillende betekenissen. Run staat gelijk aan gezondheid en sport. Daarentegen is Bird in Japan symbolisch voor de uitbreiding van de vrije geesten. Door de jaren heen is het logo steeds verfijnder geworden. Dit logo is tegenwoordig wereldwijd bekend in de sportwereld en Mizuno heeft nog steeds de ambities om bekender te worden.

Net zoveel Controle als de Mizuno Rebula 3

De Mizuno voetbalschoenen blijven verbeteren, zo ook de Mizuno Rebula. De Mizuno Rebula 3 is gemaakt van kangoeroeleer en heeft een 3D CT-Frame. 3D CT-Frame zorgt voor een gevoel van demping bij de aanraking met de bal. Dit is direct ook een groot voordeel van deze voetbalschoenen. Elk balcontact zal heel natuurlijk aanvoelen. Ook ontstaat er een perfecte pasvorm, waarbij het voelt alsof je geen schoenen aan hebt. De binnenkant van deze Morelia Rebula 3 schoenen zijn ook ultrazacht. Daarnaast zijn de Voetballers van mening dat de mizuno rebula 3 een goed balgevoel geeft. Er zijn twee modellen van de Mizuno rebula 3. Dit zijn de Rebula 3 Elite en MIJ.
Beide modellen zijn vergelijkbaar, maar bij Mizuno Rebula 3 Mij zit het logo meer op de voorkant van de schoenen.

Meer balgevoel met de Mizuno Morelia Neo II

Mizuno Morelia voetbalschoenen zijn zonder twijfel de populairste van de gehele collectie.  Ze zijn extreem licht van gewicht. Mizuno Morelia Neo II weegt maar 180 gram. Hierdoor voelt het alsof je op blote voeten rent, maar dan wel met een beschermlaagje tegen de pijn. Het lichte gewicht maakt het mogelijk om sneller van richting te veranderen. En natuurlijk is deze voetbalschoen ook gemaakt van kangoeroeleer. Hierdoor is het soepel, zacht, licht en sterk. Ze passen zich aan op jouw voeten. Hierdoor zal het aanvoelen alsof het precies voor jou voet gemaakt zal zijn. De voorkant bij de Mizuno Morelia kenmerkt zich door de golvende vormen en het logo van Mizuno op de zijkanten. Daarnaast zijn de voetbalschoenen in bezit van een Pebax zool. Deze zool is lichter dan andere zolen en het zorgt voor extreme elasticiteit tijdens het dragen. Voetballers geven aan dat de Mizuno Morelia Neo II heerlijk aanvoelt bij het schieten van de bal, want je voelt echt de verbinding tussen je voeten en de bal tijdens de aanraking.

Welke voetballers spelen of speelden op Mizuno?

De Mizuno voetbalschoenen worden in Japan veel gedragen. Het zijn DE voetbalschoenen als je serieus genomen wilt worden. Hier in Europa is dat minder het geval, maar toch zijn er een aantal grote namen die er op hebben gespeeld of er nog op spelen. Zo zijn in het verleden spelers als Pablo Aimar, Roberto Carlos, Rivaldo, Patrick Kluivert en kaka gesponsord door Mizuno. Al deze sterren hebben op de Mizuno kicksen geschitterd. Zo droeg Roberto Carlos in 2016 tijdens een vriendschappelijke wedstrijd tussen de legends van Real Madrid en Liverpool speciale gouden Mizuno Morelia schoenen. Deze speciale editie kreeg de voormalig voetballer van Real Madrid om het 30-jarig bestaan van de mizuno voetbalschoen te vieren. Een stuk recenter speelde Fernando Torres nog op de mizuno kicksen. In 2018 verruilde hij de concurrent met drie strepen voor Mizuno. Op dat moment speelde hij in Japan voor Sagan Tosu. Inmiddels is ook Fernando Torres gestopt met voetballen. Tegenwoordig speelt Paulinho, de voormalig voetballer van FC Barcelona, op de schoenen van Mizuno.

Menu