MAROKKO TRAININGSPAK EN SHIRT

Het Marokko Trainingspak en het Marokko Shirt 2019-2020 hebben wij sinds kort beschikbaar in ons assortiment. De Atlas Leeuwen zijn natuurlijk weer te zien in het rode Marokko tenue. Naast het uit- en thuisshirt van 2019-20 hebben wij ook het oude Marokko shirt van Puma en het rood groene fanshirt. Nu 22 tot 55% korting op alle dames, heren en junior maten! Kijk snel verder in onze Marokko Fanshop.

SELECTEER JOUW MAROKKO TRAININGSPAK

SELECTEER JE MAROKKO SHIRT

Het Marokko shirt 2019-2020 heeft een normale fit en is geproduceerd door het merk adidas. Het voetbalshirt van Marokko is gemaakt van 100 procent gerecycled polyester, anti transpiratie en vochtafwerend materiaal.

Marokko Thuisshirt (rood)

Het huidige Marokko 2019-2020 thuis shirt is rood met witte v-hals en een witte rand bij het uiteinde van de mouwen. Op de schouderbladen zijn de kenmerkende witte strepen van adidas te zien. Bij de gekozen kleur voor het thuisshirt valt al snel de link te leggen met de Marokkaanse vlag die ook rood is. De rode kleur is van grote betekenis voor de geschiedenis van Marokko en dit is terug te herleiden naar het Alaouite tijdperk. De kleur staat onder andere voor moed, doorzettingsvermogen, volharding en kracht. Daarnaast wordt de kleur ook vaak met de term ‘revolutie’ in verband gebracht.
Ook dit seizoen zul je de Leeuwen weer zien schitteren in de t shirts en de trainingspakken van Marokko met de prominente rode kleur.

Marokko Uitshirt (wit)

Het Uitshirt is wit met enkele rode elementen. Op het uittenue van Marokko zit boven het merklogo en het embleem een rode streep met daarboven aan beide zijden van de witte v-hals twee rode vlakken. Hier zijn de rode strepen aan de zijkant terug te vinden die van onder tot de okselhoogte komen. Bij het thuis tenue worden doorgaans rode sokken gedragen en bij het uit tenue de matchende  witte sok.

Een andere belangrijke kleur is zichtbaar in het groene embleem en de oude t shirt edities. De groene kleur staat onder andere voor wijsheid, liefde en hoop. Het embleem heeft een groene cirkelvorm, daar binnenin zit de rode cirkel en natuurlijk het kenmerkende pentagram (5-puntige ster) met de kroon op een wit gekleurde achtergrond. Het pentagram ook wel bekend als de vijfpuntige ster staat symbool voor de 5 pilaren van de Islam en het zegel van Salomon.
In zwarte tekst is op het embleem eveneens de naam van de Marokkaanse voetbalfederatie te lezen, voluit geschreven en de afkorting FRMF. Het embleem komt natuurlijk voor op beide Marokko tenues.

TRAININGSPAKKEN MAROKKO VOOR JUNIOR EN SENIOR

Het Marokko trainingspak bestaat uit de roodzwarte trainingsjas en zwarte trainingsbroek. Net als het officiële shirt heeft rood bij het Marokko trainingspak ook een prominente rol. Het bovengedeelte van de jas is rood en onder de middel zwart wat vervolgens mooi overloopt in de bijbehorende zwarte trainingsbroek. De Marokko trainingspak 2019-20 editie is te koop in kindermaten en maten voor volwassenen.

Prestaties van het nationale elftal

Het Elftal van Marokko was in 1970 het eerste Afrikaanse team dat de groepsfase wist te winnen op een WK. Verder won Marokko de Africa Nations Cup in 1976 in Ethiopië en de Afrikaanse Championship of Nations Cup in 2018. 
In 1986 moest het Marokkaanse elftal het in een lastige poule opnemen tegen de Engelsen, de Portugezen en de Polen. Ondanks de lastige poule wist het talent van de gouden generatie (waaronder Aziz Bouderbala, Mohammed Timoumi, Badou Zaki) ervoor te zorgen dat ze bovenaan in de poule als winnaar zouden eindigen.
De Leeuwen van Atlas namen in 2018 ook deel aan het WK in Rusland maar kwamen tegenover een aantal lastige tegenstanders te staan waaronder Portugal en Spanje. Ze speelden een sterke wedstrijd tegen Spanje waarbij En-Nesyri en Boutaib wisten te scoren voor Marokko. Helaas maakte Spanje de gelijkmaker in 91e minuut waardoor de wedstrijd in 2-2 eindigde. Er was veel ophef over het handelen van de scheidsrechters en de VAR bij de wedstrijden van Marokko met de kritiek dat er met twee maten werd gemeten in het nadeel van Marokko.
Sinds 2014 toen het team op de 81 plaats stond is het jaar op jaar aan het klimmen in de ranking, 75 in 2015, 57 in 2016 en de 40e positie in de jaren 2017 en 2018. Momenteel staat Marokko op de 45e positie van de FIFA ranking.

Marokkaanse voetballers

Mehdi Benatia is in het verleden door meerdere magazines en voetbalplaftormen uitgeroepen tot de beste Marokkaanse voetballer aller tijden. Dit komt onder andere door zijn succesvolle voetbalcarrière in Frankrijk, Italië en zijn belangrijke rol in het Marokkaanse elftal. Benatia won in 2013 en 2014 de prijzen ‘Best Arab Football Player’” en ‘The Best Moroccan Football Player’. Naast Benatia zijn er ook veel jonge Marokkaanse voetbal talenten in opkomst en hebben we ook een aantal jonge en ervaren voetballers die succesvol zijn in de Nederlandse Eredivisie. In de huidige competitie spelen maar liefst 13 Marokkaanse voetballers waarbij de meeste bij Ajax (Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui en Zakaria Labyad. Gevolgd door FC Groningen met Ahmed El Messaoudi en Mohamed El Hankouri. Verder hebben we nog; Ibrahim Afellay van PSV, Oussama Idrissi van AZ, Oussama Tannane van Vitesse, Yassin Ayoub (Feyenoord) , Lindon Selahi (FC Twente), Ilias Bed Hassani (PEC Zwolle), Bilal Ould-Chikh (Ado Den Haag) en Agim Zeka bij Fortuna Sittard.

De Marokkaanse league heet ‘De Botola’ wat ‘Het Toernooi’ betekent en is ook wel bekend onder de afkortingen MPL en MCL. De Botola werd eerder dit jaar nog uitgeroepen tot de beste voetbalcompetitie van het Afrikaanse continent. Veel voetballers van de nationale selectie spelen momenteel in de Marokkaanse Botola, maar er zijn ook veel spelers die gezien de gunstige ligging t.o.v. Spanje en Portugal in de Spaanse en de Portugese leagues voetballen.

Tegenwoordig speelt men thuiswedstrijden voornamelijk in Stade de Marrakech en Stade Adrar (Agadir). In het verleden werd er ook veel gespeeld in Stade Mohamed V in Casablanca. Er wordt nog steeds af en toe gespeeld in andere grote steden in Marokko zoals Rabat.