ADIDAS X VOETBALSCHOENEN

Adidas X

Behoort snelheid tot jouw speelstijl? Dan is de Adidas X voetbalschoenen serie een goede keuze voor jou! Ontketen weergaloze snelheid en souplesse met deze lichtgewicht X voetbalschoen van Adidas.

Als het gaat om Adidas X voetbalschoenen worden de termen “Ultralicht” en “Supersnel” al snel genoemd. De TechFit sock die jaren onderdeel was van de Adidas X is onlangs vervangen door de Low Cut Claw versie. Lees hieronder meer over de verschillen tussen de Adidas X modellen van 18+ t/m 18.4, de technologieën en de pasvorm per type voetbalschoen.

De nieuwe Adidas X18+ voetbalschoenen

Adidas X voetbalschoenen zijn gecreëerd om de bal met hoge snelheid te kunnen controleren en chaos te creëren op het voetbalveld. Adidas heeft alle high quality technologieën in deze voetbalschoen verwerkt om een vederlichte maar toch stabiele voetbalschoen op de markt te brengen.
De meest recente X 18+ uitvoering van de Adidas Exhibit Pack heeft een rode kleur met zilveren highlights en een blauwe hak. Ontdek de nieuwe pack van Adidas hier!
Vlak voor de Adidas Exhibit Pack kwam Adidas met de Archetic pack waarbij de X editie in het zwart met metallic blue verscheen. Deze Adidas X voetbalschoenen zwart / blackout worden in een rap tempo verkocht dus wees er snel bij, nu jouw maat er nog tussen zit! Bekijk deze zwarte X 18+ nu in de tab ‘GESCHIEDENIS ADIDAS X’ of ga naar de “Archetic Pack’ pagina.

De X15.1 uit 2015

Adidas omschrijft de X15 als “Het ultieme wapen voor de meest gevaarlijke spelers van de game”. De Adidas X15 voetbalschoen werd geïntroduceerd in mei 2015. Een schoen gemaakt voor aanvallers die chaos willen creëren op het voetbalveld. Als we naar de technologie van de Adidas X15 kijken dan was de X15 de eerste adidas voetbalschoen die een verhoogd sokje had bij de enkel voor betere enkelsupport en lockdown fit. De X15 werd samen gelanceerde met de ACE15 bij de Adidas campagne “Are you Chaos or are your Control?”, oftewel ga jij voor chaos of controle op het veld?
Toen de Adidas X15 en de ACE15 geïntroduceerd werden in 2015 betekende dat ook gelijk een tijdelijke stop op de Adidas silos; F50, Predator, 11pro en Nitrocharge.
Gelet op de ontwikkelingen binnen de Adidas X lijn kunnen we opmaken dat Adidas de collar steeds ietsje hoger heeft gemaakt. Maar wel bepaalde stukken open heeft gelaten, bijvoorbeeld bij de enkels om optimale bewegingen mogelijk te maken. Meer lezen over de eerste X voetbalschoenen? Kijk dan bij de alinea “het begin van de X silo”.

Packs

Adidas lanceert regelmatig nieuwe packs en de laatste jaren wordt er bij elke Pack een nieuwe Adidas X colorway uitgebracht. Zeer recent is de Adidas X gelanceerd in de volgende packs; _____________

Adidas X voetbalschoenen wat zijn de verschillen? 

De Adidas X is meestal verkrijgbaar in 4 of 5 uitvoeringen. Dit verschilt per Pack die wordt uitgebracht door Adidas. In de meest recente release heeft Adidas 5 versies van de X gelanceerd: de Adidas X 18+, X 18.1, 18.2, de X 18.3 en in deze pack dus ook een 18.4 model.

We zullen hieronder nader ingaan op de details en verschillen per model voor wat betreft de toegepaste technologieën, de prijs, type speler en de fit van deze Adidas X voetbalschoen. De adidas X is een van de voetbalschoenen waarbij de collar minimaal aanwezig is. De Adidas X wordt veel gedragen door aanvallers, middenvelders, verdedigers en zelfs keepers.

De Adidas X 18+ in detail

De adidas X 18+ is wederom beschikbaar in een veterloze uitvoering voor zacht gras (SG) en voor natuurgras (FG). Verder heeft Adidas de Tango 18+ ook in Turf en Indoor editie uitgebracht.
Bij de Adidas X 18+ is gebruik gemaakt van de beste technologieën en materialen om een snelle lichtgewicht voetbalschoen te produceren. Dit model maakt gebruik van de Adidas NSG technologie, de NSG technologie is vergelijkbaar met de ACG technologie van Nike. NSG staat voor Non Stop Grip en gebruikt 3D puntjes voor optimale controle in alle condities en weersomstandigheden. Je wilt natuurlijk wel je voeten droog houden tijdens het voetballen! De X 18+ is verder uitgerust met een Speedframe buitenzool en een externe heel counter om te zorgen voor een strakke pasvorm.

We hebben uitgezocht welke Nederlandse spelers en (buitenlandse) spelers in de Nederlandse competitie voetballen op Adidas X voetbalschoenen. Enkele voetballers die spelen op de 18+ zijn; Kasper Dolberg (Ajax), Justin Kluivert (AS Roma), Quincy Promes (Sevilla FC), Steven Bergwijn (PSV), Denzel Dumfries (PSV).
De prijs van de Adidas X 18+ ligt rond de €280,00 voor volwassenen en €150,00 voor kinderen. De exacte prijs is verder afhankelijk van het type ondergrond waar je op speelt.

De Adidas X 18.1 in detail

De Adidas X 18.1 is gereleased in de FG en de SG uitvoering (voor harde en zachte grasvelden). Dit model heeft ook een Primeknit bovenwerk, NSG, Speedframe outsole en een external heel counter. Hij lijkt eigenlijk in alle opzichten veel op de 18+ behalve dat deze voetbalschoen niet een veterloos model is en (soms) iets andere kleurdetails heeft, zoals de rode of de zwarte Claw. Bij de meest recente editie is de collar ook in dezelfde kleur als de rest van de schoen.

Nederlandse voetballers of spelers in de Eredivisie die spelen op de Adidas X 18.1 zijn; Georginio Wijnaldum (Liverpool), Matthijs de Ligt (Ajax), Kenny Tete (Olympique Lyonnais), Marco van Ginkel (Chelsea) en Jorrit Hendrix (PSV). Zie voor meer informatie de alinea, “Bekende spelers”.

Je betaalt ongeveer €220,00 euro voor de Adidas X 18.1 (€150,00 voor kinderen).

De Adidas X 18.2 en 18.3 in detail

Bij de Adidas X 18.2 en de Adidas X 18.3 is het opvallend dat het bovenwerk niet van een ultradunne primeknit is gemaakt maar van een dikkere Primemesh. Zowel de 18.2 als de 18.3 hebben geen Speedframe en geen NSG Technologie maar desalniettemin een lichtgewicht TPU frame. De 18.2 is uitgebracht voor natuurgras (FG) en kunstgras (AG). En de 18.3 is beschikbaar; kunstgras, hard- en zacht natuurgras, indoor en turf.
De prijs van de 18.2 en 18.3 ligt tussen de €80,00 en €130,00. Het model voor kinderen kost ongeveer €55,00 euro.

De Adidas X 18.4 in detail

De Adidas X 18.4 is de goedkoopste variant van de Adidas X serie. Deze X18.4 heeft een claw collar. Een dempende outsole en synthetisch duurzaam bovenwerk. Deze versie is uitgebracht voor gebruik op natuurgras (FG), Indoor en Turf. Deze X 18.4 voetbalschoen kost slechts €50,00 voor volwassenen en €40,00 euro voor kinderen.

Prof spelers en Adidas X voetbalschoenen

Bekende spelers die momenteel op de Adidas X18+ of 18.1 voetballen

18+
Mohamed Salah (Liverpool), Gabriel Jesus (Manchester City), Son Heung-Min (Tottenham), Timo Werner (RB Leipzig), Diego Costa (Atletico Madrid), Justin Kluivert (AS Roma).

18.1
Arjen Robben (Bayern München) speelt nog steeds op speciaal gemodificeerde Adidas X 17.1 voetbalschoenen van de Deadly Strike pack.
Luis Suarez is lang het gezicht geweest van de Adidas X lijn maar is recent overgestapt naar de Puma Future.

Gabriel Jesus en de nieuwe Adidas X18+ "Exhibit Pack"

Het begin van de X silo

De eerste X15 werd in 2015 gedragen door spelers zoals  Luis Suarez, Thomas Muller, Gareth Bale en Karim Benzema. Waarvan de laatste 3 dit model nog steeds dragen. De Adidas X15 werd voor het eerst op het grote toneel gezien tijdens de Champions League finale tussen Barcelona en Juventus, die gewonnen werd door Barcelona met 3-1.
Als we naar de technologie van de Adidas X15 kijken dan was de X15 de eerste adidas voetbalschoen die een verhoogde enkelsok had voor betere enkelsupport en lockdown fit. De X15 werd samen gelanceerde met de ACE15 bij de Adidas campagne “Are you Chaos or are your Control?”, oftewel ga jij voor chaos of controle op het veld?

Toen de Adidas X15 en de ACE15 geïntroduceerd werden in 2015 betekende dat ook gelijk een tijdelijke stop op de Adidas silos; F50, Predator, 11pro en Nitrocharge.
De X15.1 stond onder andere bekend om het X-cage bovenwerk. De X-Skin die bestond uit een combinatie van gelaagde materialen. En de X-Claw noppen die ervoor zorgen dat je niet wegglijd en betere tractie hebt tijdens het voetballen. Nu zijn bovengenoemde technologieën van de X15.1 achterhaald en inmiddels hebben vele nieuwe technologieën de revue gepasseerd. Het silhouet van de schoen is door de jaren heen echter nauwelijks gewijzigd op enkele verfijnde touches na en natuurlijk niet te vergeten de TechFit Collar.
Er zijn natuurlijk veel meer packs en colorways waar de Adidas X voetbalschoenen in voor zijn gekomen. We hebben in ons lijstje slechts 1 pack per jaar opgenomen.

  • De Adidas X15.1 Solar Yellow – Chaos or Control Pack (2015)
  • De Adidas X16+ PureChaos – Paris pack (2016)
  • De Adidas X17+ PureSpeed – Deadly Strike Pack(2017)
  • De Adidas X18+ PureSpeed – Energy Mode
  • De Adidas X18+ PureSpeed – Exhibit Pack (2019)