ADIDAS NEMEZIZ VOETBALSCHOENEN

De Adidas Nemeziz voetbalschoenen zijn gemaakt om de prestaties van de meest agile voetballers te verbeteren. Met de Nemeziz 18+ kun je razendsnel accelereren en behendig van richting veranderen. Ben jij klaar om de verdediging te verbluffen?

ADIDAS NEMEZIZ

Adidas is voor het ontwikkelen van de Adidas Nemeziz voetbalschoenen verder gaan denken over het concept dat toegepast wordt door atleten, balletdansers, boxers en martial arts vechtsporten waar agility taping wordt gebruikt voor meer bescherming, stabiliteit, kracht en behendigheid. Wil jij meer weten over de verschillende Nemeziz modellen en welk type bij jou past?

De nieuwe Nemeziz 18+

De nieuwste Adidas Nemeziz voetbalschoenen serie komt uit de Adidas Exhibit Pack die op 19 januari 2019 gelanceerd is. Deze Nemeziz is solar geel, blauwe three stripes en heeft een rode (active red) Nemeziz logo aan de achterzijde en rode noppen. Met deze voetbalschoenen val je dus wel op!
Bij de Nemeziz 18+ loopt de Agilitytape over in een hoge v-cut (vergeleken met de 18.1). Dit is om een prettig en klemvast gevoel en optimale comfort te creëren. Adidas heeft deze v-cut vorig jaar geïntroduceerd voorafgaand aan het WK geïntroduceerd via de Energy Mode pack. De vorm en materialen zorgen voor stabiliteit, maximale agility en de dual-lock fit. En door het zachte materiaal voelt de voetbalschoen volgens veel voetballers aan als een tweede huid. Bij het 2018 Nemeziz model (17+ naar 18+) stapte adidas af van de ietwat stroevere agilityknit 2.0 bij de voorvoet en is nu vervangen met de ultradun- en zeer flexibele AgilityWeave. Je vindt meer gedetailleerde informatie over de verschillende Nemeziz edities in de alinea “Verschillen Adidas Nemeziz”.

Het 15.1 model uit 2015

Adidas was geïnspireerd door de speelwijze van Messi tijdens de CL finale in Berlijn van 2015. De verdediging van Juventus kon niet op tegen de behendigheid en snelle manoeuvres van Messi. Deze behendige speelwijze is van groot belang geweest bij de ontwikkeling van de eerste Nemeziz 15. Adidas heeft overigens gebruik gemaakt van input en tests van Lionel Messi om de perfecte voetbalschoen voor behendige spelers te maken. Wil jij meer weten over de voetbalschoenen die de huidige Nemeziz 18+ serie voorgingen?

Packs 2019 en 2020

Adidas Nemeziz voetbalschoenen zijn verschenen in de meest recente packs van Adidas. Klik op een van de links hieronder ,om de betreffende colorway te bekijken. Adidas Exhibit Pack, Adidas Archetic Pack, Adidas Initiator Pack

Wat is het verschil bij de Adidas Nemeziz voetbalschoenen?

De Adidas Nemeziz was de afgelopen jaren voornamelijk beschikbaar in 4 varianten maar sinds 2019 heeft Adidas weer 5 variaties in de Nemeziz silo. Er is een goedkope Adidas Nemeziz bijgekomen, de Nemeziz 18.4.  Onderstaande Nemeziz modellen zijn bij de laatste launch van Adidas in de pack meegenomen: Nemeziz 18+, de 18.1 en de overige gangbare variaties, de 18.2, de 18.3 en de 18.4 (het goedkoopste model).

Adidas Nemeziz voetbalschoenen worden meerdere keren per jaar in verschillende kleuren uitgebracht en altijd in een versie met een low cut (Nemeziz 18.1) en een hoge cut (Nemeziz 18+). De Nemeziz wordt veel gedragen door middenvelders en aanvallers. Benieuwd naar de toegepaste technologieën, de pasvorm en de prijs per model? Lees dan snel verder, navigeren doe je eenvoudig via onderstaande alinea’s.

De Adidas Nemeziz 18+ in detail

De Nemeziz was in 2017 een van de meest intrigerende releases van Adidas. Een mix van medische agility- en torsiontapes in combinatie met een veterloze primeknit collar is iets wat we nog niet eerder hadden gezien. Adidas heeft bij het ontwikkelen van de schoen gebruik gemaakt van een taping constructie die je voet en je enkel een flexibel en vrij gevoel geeft om plotse en scherpe bewegingen te maken.

Een nieuwe feature bij de Nemeziz 18+ is de Agilityweave. Dit is een 3D geweven materiaal dat zich op de voorvoet van de voetbalschoen bevind. Als je de Agility knit 2.0 voorvoet van de Nemeziz 17+ vergelijkt met de agilityweave voorvoet op de Nemeziz 18+ dan zie je gelijk dat de 18+ versie mede door het ontbreken van veters een groter oppervlak heeft op de voorvoet waarmee je bal kunt aannemen en schieten. In eerste instantie kan de Nemeziz 18+ wat strak aanvoelen, vooral als je geen voetbalschoenen met sok gewend bent. Maar naar een tweetal trainingen op de Nemeziz 18+ zul al je merken dat deze voetbalschoenen als gegoten zitten en naar je voeten zijn gevormd. Het bovenwerk van de voetbalschoen voelt heerlijk zacht aan. Het opmerkelijke is dat je gezien de ultralichte en zacht aanvoelende materialen weinig stabiliteit en grip zou verwachten maar dit is niet het geval. De grip is subliem en het torsionframe met torsionribs zorgt voor stabiliteit en explosiviteit.

De Adidas Nemeziz 18+ is via ons te vinden voor de volgende typen ondergrond; natuurgras (FG), kunstgras (AG), zacht gras (SG), Turf en indoor.
Bekende spelers die op de Adidas Nemeziz 18+ voetbalschoenen spelen; Roberto Firmino (Liverpool), David Alaba (Bayern München), Bertrand Traore (Olympique Lyonnais), Ciro Immobile (Lazio), Santiago Arias (Atletico Madrid), Bernardo Silva (Manchester City). De prijs van de 18+ is €280,00 euro voor volwassenen en €150,00 euro voor kinderen

Resumerend:
De Adidas Nemeziz 18+ is een veterloze voetbalschoen met een vernieuwde Agility Weave bovenwerk en ondersteunende agility tape. Een Torsionframe zool met Torsionribs en een hogere Dual Lock collar. De 18+ is de enige veterloze voetbalschoen in de Nemeziz silo.

Nemeziz 18.1 in detail

De Adidas Nemeziz 18.1 bevat dezelfde technologieën als de 18+ maar is niet veterloos. Sommige voetballers (zoals Messi en Jesse Lingard) prefereren voetbalschoenen met veter omdat ze de schoenen zo net iets strakker kunnen aantrekken vergeleken met de 18+ editie.

Omdat de 18.1 geen veterloze technologie bevat kan hij een stuk goedkoper aangeboden worden aan de consument. En dat maakt deze editie dan ook gelijk net iets populairder vergeleken met de 18+ versie. Het 18.1 model is al gauw €60,00 euro goedkoper en in de uitverkoop soms zelfs €80,00 euro goedkoper.

De Adidas Nemeziz 18.1 is via ons verkrijgbaar in de volgende typen ondergrond; natuurgras (FG), kunstgras (AG) en zacht gras (SG).

Bekende spelers die op de Adidas Nemeziz 18.1 voetbalschoenen spelen; Lionel Messi, (FC Barcelona), Jesse Lingard, (Manchester United), Lucas Vazquez, (Real Madrid), David Villa (NY FC), Juan Mata (Manchester United), Javier Hernandez (West Ham United).

De prijs van de 18.1 is €220,00 euro voor volwassenen en €100,00 euro voor kinderen.

Resumerend:
De Nemeziz 18.1 is vrijwel identiek aan de 18+ behalve dat het bovenwerk er anders uitziet doordat deze voetbalschoen wel met veters is. De lagere Dual Lock collar. Deze cleat bevat eveneens een Agility Weave voorvoet met agility tape (minder groot oppervlak) en een Torsionframe met Torsion ribs. De 18.1 heeft de voorkeur van mensen met een bredere voet en je kunt deze schoen naar eigen wens, wat strakker of juist wat losser dragen.

Nemeziz 18.2 in detail

De Adidas Nemeziz 18.2 lijkt voor wat betreft de toegepaste technologieën en materialen veel op de 18+ en de 18.1. Zo heeft deze voetbalschoen ook een Agility Weave bovenwerk, ondersteunende agility tape en een dual lock collar. Maar in tegenstelling tot de 18+ en de 18.1 heeft deze schoen geen Torsion frame maar een Agility noppen systeem aan de onderzijde van de schoen. De Adidas Nemeziz 18.2 is via ons verkrijgbaar in de ondergrond types; natuurgras (FG) en kunstgras (AG). De prijs van de 18.2 is €130,00 euro voor volwassenen en €90,00 euro voor kinderen.

Resumerend:
De Nemeziz 18.2 is een goede voetbalschoen met enkele hoogwaardige features. Perfect voor iemand die een of twee keer per week voetbalt en niet de hoogste prijs wil betalen voor een voetbalschoen.

Nemeziz 18.3 in detail

De Nemeziz 18.3 is een goedkopere variant van eerder genoemde edities en is gemaakt van verschillende materialen die net iets minder high end zijn. De Nemeziz 18.3 heeft een bovenwerk van Agilitymesh en ondersteunende geweven tape. Deze editie heeft hetzelfde Agility noppen systeem als de 18.2 en een Dual Lock collar, maar deze collar is aan de binnenzijde van een andere stof gemaakt. De Adidas Nemeziz 18.3 is via ons te vinden voor de volgende typen ondergrond; natuurgras (FG), kunstgras (AG), Indoor en Turf. De prijs van de 18.3 is €90,00 euro voor volwassenen en €65,00 euro voor kinderen.

Resumerend:
De Adidas Nemeziz 18.3 bevat andere technologieën en materialen vergeleken met de toplijn maar desalniettemin zeer kwalitatieve materialen zoals Agilitymesh, de sporttaping technologie en een agility noppen configuratie aan de onderkant. Dit is een kwalitatieve voetbalschoen voor een zeer goedkope prijs. Perfect voor als je nog niet zo lang voetbalt of niet regelmatig voetbalt.

Nemeziz 18.4 in detail

De Adidas Nemeziz 18.4 voetbalschoenen bevatten een synthetisch bovenwerk een een anatomisch hieldesign ter ondersteuning. Het lichtgewicht TPU frame met FxG noppenconstructie is een mooie feature wat de schoen licht maakt en tegelijkertijd voldoende stabiliteit biedt. Deze voetbalschoen heeft geen dual lock collar maar een normale traditionele pasvorm.

Adidas heeft de Nemeziz 18.4 uitgebracht in de versies voor; natuurgras (FG), kunstgras (AG) en zaal ondergrond (IC).

De prijs van de 18.4 is €50,00 euro voor volwassenen en €40,00 euro voor kinderen.

Resumerend:
De Adidas Nemeziz 18.4 is perfect voor iemand die op allerlei verschillende voetbalvelden speelt met verschillende type ondergronden. Goed voor iemand die net begint met voetballen. De FxG noppenconstructie zorgt ervoor dat je overal comfortabel kunt voetballen en niet voor elk type gras een andere schoen nodig hebt. Overigens brengt Adidas een keer in de zoveel tijd een speciale 18.4 vrouwen editie uit die wel iets meer features heeft, maar ook iets hoger geprijsd is.

Profs en Adidas Nemeziz voetbalschoenen

Bekende spelers die momenteel op de Adidas Nemeziz 18+ of 18.1 voetballen:

Nemeziz 18+:

 • Roberto Firmino (Liverpool)
 • David Alaba (Bayern München)
 • Bertrand Traoré (Olympique Lyonnais)
 • Ciro Immobile (Lazio)
 • Santiago Arias (Atlético Madrid)
 • Bernardo Silva (Manchester City)

Nemeziz 18.1:

 • Lionel Messi (FC Barcelona)
 • Jesse Lingard (Manchester United)
 • Lucas Vázquez (Real Madrid)
 • David Villa (NY FC)
 • Juan Mata (Manchester United)
 • Javier Hernandez (West Ham United)

Het verschilt bij Messi per Adidas Pack of hij een eigen signature editie krijgt “Nemeziz Messi” of de “Nemeziz 18.1”. Zo heeft Messi sinds November 2018 vanaf de Adidas Initiator Pack release op Adidas Nemeziz Messi voetbalschoenen gespeeld. Maar sinds de Adidas Exhibit Pack geïntroduceerd is in januari 2019 speelt Messi op de Nemeziz 18.1.

De Nemeziz en de adidas silo van Messi (2015 tot 2029)

Het begin van de Adidas Nemeziz (Messi) silo. Het zal je misschien verbazen maar Lionel Messi speelde vroeger Nike voetbalschoenen. In 2005 voetbalde Messi nog op Nike Tiempo’s tijdens het WK onder 20 jaar. Hij is destijds ook nog gespot op de Mercurial Vapors en T-90 van Nike. In 2006 wist Adidas Messi binnen te halen met een groot contract en vanaf dat moment speelde Messi op de Adidas F50 TUNiT. In 2009 had Messi grote successen, met FC Barcelona won hij dat jaar de treble op de Adidas F50i. Deze treble hield in dat Barca “La Liga”, de “Copa del Rey” en de “UEFA Champions League in 1 seizoen te winnen. Om het seizoen compleet te maken won Messi ook nog eens de Ballon d’Or.
Vanaf 2009 kreeg Messi zijn eigen unieke customized edities van de Adidas adiZero F50 series, maar hij had nog geen eigen lijn. De adiZero F50 werd Messi’s favoriet en tot eind 2014 heeft hij veel verschillende F50 voetbal schoenen gedragen.
In 2015 kreeg Messi zijn eigen voetbal lijn en de ‘Adidas Messi 15’ was geboren. Hij kreeg dat jaar enorm veel kleur uitvoeringen van de Messi 15, eentje die er uit sprong was de zogenoemde Platinum editie. Messi werd ook vaak gezien op verschillende voetbalschoenen voor Barcelona en weer andere kleuren Messi voetbalschoenen voor Argentinië. De Adidas Messi 16+ PureAgility werd in mei 2016 gelanceerd samen met de andere silos uit de Mercury Pack. Deze Messi 16+ had opvallende features zoals AgilityKnit en de interne Purecut veter technologie. De Messi voetbalschoenen kwamen in een zilveren editie met blauwe highlights bij de enkels die goed matchte met het Argentijnse voetbaltenue.

In 2017 werden de Adidas Nemeziz voetbalschoenen gelanceerd en dit leidde ook tot de huidige Adidas Nemeziz Messi edities. De Nemeziz Messi 17+  werd geïntroduceerd met de Adidas Dust Storm pack in een zebra zwart witte colorway. De huidige Nemeziz 18+ lijn is ontstaan in 2018, in dat jaar was de Energy Mode colorway die op het WK gedragen werd de meest populaire colorway. Adidas heeft in januari 2019 de Exhibit Pack aangekondigd maar hier zat geen Nemeziz Messi editie bij. Daarom draagt Messi momenteel de Adidas Nemeziz 18.1.